۱۳۹۲ دی ۱۰, سه‌شنبه

جمع آوری زباله از سطح شهر ازمیر توسط پناهجویان ایرانی

جمع آوری زباله از سطح شهر ازمیر توسط پناهجویان ایرانی
روز شنبه 28 دسامبر2013 جمعی از پناهجویان ایرانی و شهروندان ترک واقع در شهر ازمیر(ترکیه) با فراخوان ان جی او گمبرون پاک با یک اقدامی نمادین همواره اعتراض خود را نسبت به آلودگی های چند ماهه اخیر  ایران نشان دادند. این پناهجویان با جمع آوری زباله در سطح شهر ازمیر هم لذت کار جمعی را به نمایش گذاشتند و هم ادای دینی کردند به شهروندان ترک زبان ....
اگر چه کار دشواری است این روزها خبری را در ارتباط با ایرانی ها در ترکیه گزارش کنید و رسوایی پول شویی کارچرخان های جمهوری اسلامی و دولت اسلامی تر اردوغان را درز بگیرید.
 این بار نیز پناهجویان ایرانی در ترکیه در یک اقدام نمادین جمع آوری زباله از سطح شهر نشان دادند که نه بسیجی اقتصادی هستند نه می توانند رویای به بلندای بخت بابک زنجانی و رضا ضراب داشته باشند. اما می توانند در لذت یک کار جمعی با شهروندان ترکیه وامداری انسان به زیستگاه خویش را یادآوری کنند.
زندگی برای پناهندگانی که گذر سنگین زمان را بر شانه هایشان به سخره می گیرند تا نیرویی برای ادامه روزهای دشوارتر حیات فرا چنگ آورند چندان هم یک نواخت نیست . یکی از این پناهندگان می گوید: "برای من ترکیه یادآور رمان های یاشار کمال و اورهان پاموک است برای همین می خواهم یک جوری به  این جامعه ادای دین کنیم" .
ساده دلی پناهجوی جوان من را هم تحت تاثیر قرار می دهد تا از این پس با وسواس بیشتر مراقب پاکیزگی محیط اطراف خود باشم حتی اگر هنرمندی مانند "ابرو گن دش" به خود سنجاق نکرده باشم...







۱۳۹۲ آذر ۵, سه‌شنبه

برگزاری مراسم نه به اعدام توسط پناهندگان و پناهجویان ایرانی در ترکیه(شهر دنیزلی)

در آستانه مذاکرات اتمی  در زندان های داخل و اردوگاه های خارج از کشور فرزندان ایران زمین به قتل می رسند.
جمعی از پناهجویان ایرانی در ترکیه(دنیزلی,نوشهیر, ازمیر) با برگزاری مراسم نه به اعدام ,اعتراض خود را نسبت به اعدام شیرکو معارفی , حبیب الله گلپری پور و کشته شدن آوین عثمانی و دیگر اعدامیان یک ماه گذشته نشان دادند.
این مراسم  روز یک شنبه24  نوامبر در  شهر دنیزلی ترکیه و با شرکت جمعی از فعالین اجتماعی, سیاسی و زیست محیطی  برگزار شد که با تهیه پلاکادرها و عکس هایی از دیگر فعالین سیاسی و اجتماعی که در خطر اعدام هستند اعتراض خود را نشان دادند و نه به این جنایت ضد بشری  توسط جمهوری اسلامی  را فریاد زدند.
مراسم نه به اعدام با یک دقیقه سکوت به پاس احترام برای شهداء راه رهایی از جانب مجری برنامه(سحر مهدی پور) آغاز شد و سپس سرود ملی  سروده شد.
 پس از آن شریعت شریفی(فعال سیاسی-اجتماعی) شعری از هوشنگ ابتهاج قرائت کردند.

« ارغوان
اين چه راز ي است كه هر بار بهار
با عزاي دل ما مي آيد ؟
كه زمين هر سال از خون پرستوها رنگين است
وين چنين بر جگر سوختگان
داغ بر داغ مي افزايد ؟»
در ادامه (حافظ مهری) با نواختن گیتار و اجراهایی از فرهاد و داریوش غنای بیشتری به مراسم بخشیدند.
 پس از آن اقبال حکیمیان(فعال سیاسی-اجتماعی) تحلیلی در باب مسایل روز ایران و کشتار فرزندان این دیار در زندان های داخل و ارودگاههای خارج داشته و اعدام های برنامه ریزی شده از جانب جمهوری اسلامی را محکوم کردند.
« با گذشت سه دهه از عمر منحوس رژیم کشتار و اعدام جمهوری اسلامی, جامعه جهانی هنوز با کادرهای امنیتی این رژیم در سطح کاردار و وزیر و ریاست جمهوری مماشات می کند. رژیمی که با هراس افکنی و شرارت, مردمش را به گروگان گرفته و بهترین فرزندان مملکت ما را در آستانه مذاکرات اتمی و رونمایی دولت تذویر و امید در زندان های داخل و اردوگاه های خارج از کشور به قتل می رساند.
به راستی این تباهی سزاوار کدام مملکت خواهد بود که هنوز صد روز از آغاز به کار دولت جدیدش نگذشته است که نیکوترین جوانان دربندش اعدام می شوند.
اگر امروز خانواده فروهرها از امنیت برگزاری مراسمی ساده محروند!
اگر فرزندان بی پناه ملتی در حاشیه مرزهای ایران زمین مظلومانه سلاخی می شوند.
اگر مهاجرت و تبعید هموطنان ما همچنان تداوم دارد.
تنها به این دلیل است که این بار نیز دولت جدید جمهوری اسلامی با تاثیر پذیری از تجربیات پس از جنگ هشت ساله عیله مردم کشورمان  از یک سوی ادامه سیاست کشتار زندانیان دهه شصت  را دنبال می کنند و از طرفی با پذیرش شکست برنامه اتمی اش بر آن است تا با تداوم کشتار اقلیت های قومی, مذهبی و دگراندیشان  هراس افکنی در سطح جامعه را توسعه دهد تا ثبات خود را تظمین نماید»...
در پایان شریعت شریفی(مسوول اصلی این مراسم) نطق گیرایی در باب مشکلات روز پناهجویان و پناهندگان داشتند و شرایط حال حاضر را تاسف بار دانسته و خواهان تشکیل تشکل های پناهجویی و پناهندگی از جانب شرکت کنندگان بودند.
« بنا به هر دلایلی این روزها از وطن دور هستیم اما این دلیل نمی شود که دست از خواسته های حقیقی و حقوقی خود که همانا حق آزادی بیان,  آزادی اجتماعی, فعالیت سیاسی, آزادی عقیده, حق محاکمه عاملان و عامران قتل های فرزندان ایران زمین در دادگاههای عادله را ز یاد ببریم... امیدوارم که این مراسم نقطه عطفی باشد که در روزهای آتی حضور پررنگتری داشته و دست از خواسته های به حق خود برنداریم. پناهنده ایم و پناهجو... هر پناهنده و هر پناهجویی که به کمیسیاریای عالی پناهندگان خود را معرفی می کند حق و حقوقی از جمله حق داشتن مسکن, داشتن کار و حرفه, حق داشتن بیمه درمانی, حق تحصیل رایگان, حق برپایی تشکل های اجتماعی را دارا می باشد که بسیاری از این حق و حقوق از پناهندگان و پناهجویان در طی سالیان دراز سلب شده است. این حق و حقوق مهیا نخواهد شد مگر آن که در کنار همدیگر قرار بگیریم.... در پایان باید اضافه کنم ان جی او گمبرون پاک در اواخر  آذر ماه گل گشتی برگزار می کند که در طی آن طرح جمع آوری زباله ها از سطح جنگل را را در حیطه کاری خود دارد».
گردانندگان مراسم نه به اعدام و کشتار توسط جمهوری اسلامی(آقایان شریعت شریفی, اقبال حکیمیان,ساسان مهری, حافظ مهری, فرزین سرورفر,مجیدعارفی دوست و خانم سحر مهدی پور) بودند.
شایان ذکر است که شهر دنیزلی در ترکیه تنها بخش کوچکی از پناهجویان ایرانی را به خود اختصاص داده است اما فعالان اجتماعی- سیاسی, اقلیتی و دگرباش این شهر با برگزاری مراسم نه به اعدام مسوولیت و وظیفه انسانی خود را در قبال چنین فاجعه بزرگی نشان دادند.

 






 

گزارش از : فرزین سرور فر – مجید عارفی دوست
____________-